Skip links

Nieuwe Tovertapping
trainingen voor professionals

Wat super leuk dat je interesse hebt voor deze magische driedaagse Tovertapping training, inclusief Tovertapping certificering.

Tovertapping werkt fantastisch bij kinderen (0-18 jaar). Met tovertapping kun je echt iets bijzonders voor het kind doen. Werk je met kinderen die gevoelig zijn voor prikkels en stress van buitenaf? Dan is Tovertapping ook echt een must.

Meer informatie Neem contact op

Het mooie is, je kunt Tovertapping bij vrijwel alle hulpvragen inzetten. Op school, in je praktijk, in groepen en individueel. Met Tovertapping kan je in korte tijd stress, spanning, negatieve gedachten en emoties opruimen zodat er ruimte ontstaat voor helpende gedachten, veiligheid en plezier! Doordat de spanning op een blijvende manier het lichaam verlaat is er weer ruimte om te genieten, te spelen, te lachten, te leren, nieuwsgierig te zijn, creatief te zijn en fantasie en humor te gebruiken. Er is weer ruimte om te zijn wie het kind of jongeren is, vrij en zonder blokkades.

“Tovertapping is de meest effectieve interventie om emotionele blokkades te doorbreken.”

Frustratie, ruzie, pesten, emoties, faalangst, onrust, spanning, stress ze beïnvloeden het welbevinden en de resultaten van kinderen en leerlingen. Tovertapping versterkt op een effectieve en simpele maar vooral snelle manier de veerkracht, het zelfvertrouwen en de emotioneel veiligheid.  Tovertapping is een simpel te leren en toe te passen techniek die individueel en voor een groep is in te zetten. Smarttapping is een methode, een techniek, gericht op het oplossen van uiteenlopende problemen die de kinderen kunnen belemmeren om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. 

Tovertapping is gericht op: 

 • Het krijgen van zelfvertrouwen, zelfrespect en het leren voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn. 
 • Het tot rust brengen van het zenuwstelsel.
 • Het verwoorden van emoties en reguleren van emoties. 
 • Reduceren van stress
 • Spanning leren loslaten. 
 • Leren omgaan met emoties van o.a. de angst, falen, teleurstelling, boosheid, frustratie.  

Trainingsdagen Tovertapping

Driedaagse training voor kinder-therapeut (diëtist, fysiotherapeut, onderwijzer, RT) psycholoog, kindercoach.

Trainingsdagen

5 & 6 september

Basis trainingsdag 3

8 november
Ik schrijf me in!

Locatie Noordwijk

Wat levert Tovertapping je op

Je bent na deze training nog effectiever in jouw behandelmethodes. En leert hoe kinderen echt loslaten, vrij komen van stress, negatieve emoties, blokkades, angsten en trauma’s.

Smarttapping App - Tovertapping App

Na deze training kun je kinderen beter en sneller helpen deze zaken achter zich te laten waardoor ze zich emotioneel onbelemmerd verder kunnen ontwikkelen.

Heb je meer zicht op hoe jij jezelf en andere kinderen kan leren met negatieve emoties om te gaan, hoe je een cliënt een weg wijst om emoties / pijn / overgevoeligheid te kunnen resetten. Dat geeft een grote mate van empowerment voor het kind, een gevoel van controle en meer zelfvertrouwen. Jij als professional bereikt een grotere effectiviteit en betere resultaten in de behandeling, je vergroot jouw productiviteit…

Je wordt een therapeut die niet meer alleen maar praat, maar die ook echt helpt oplossen! Je bent na deze training nog effectiever in jouw behandelmethodes. En leert hoe kinderen echt loslaten, vrij komen van stress, negatieve emoties, blokkades, angsten en trauma’s.

Je onderscheidt je als kinder-therapeut (diëtist, fysiotherapeut, onderwijzer, RT) psycholoog, kindercoach, met deze unieke training Tovertapping.

Als behandelaar ervaar je meer effectiviteit & meer resultaat in de behandeling. Je leert jouw client een snelle en effectieve manier aan om emoties / pijn / overgevoeligheid te kunnen resetten. Door Tovertapping leer je kinderen zichzelf te waarderen zoals ze zijn, stimuleer je het zelfvertrouwen, het zelfrespect en de eigenwaarde.

En last but not least Tovertapping is fantastisch om aan te leren bij ouders die hun kind willen helpen bij emotieregulatie en stressrelease.

Bij de training is inbegrepen: het werkboek, de Openmind app, en de volledige (gezonde) catering (koffie, thee, lunch, etc.)

Download de Open Mind App

Wat gaan we behandelen

Basis trainingsdag 1

van 10:00 tot 16:00

 • Je leert de basistechnieken van Tovertapping
 • Je leert over loslaten van stress bij kinderen, het brein & lichaam
 • Je leert kinderen weer emotioneel vrij te zijn (emotieregulatie)
 • Je oefent veel met elkaar, dus leren vanuit ervaring
 • Je lost een eigen trauma /blokkade op vandaag door middel van
 • Smarttapping om goed te kunnen ervaren wat Tovertapping doet ervaren we het eerst zelf.
 • Vandaag leer je als behandelaar Toverttapping in te zetten bij jouw cliënt.
Basis trainingsdag 2

van 10:00 tot 16:00

 • Je leert over trauma, trauma’s herkennen en oplossen
 • Je lost vandaag een blokkade / trauma van jezelf op
 • Je ziet live hoe trauma’s en blokkades worden losgelaten en doorbroken
 • We oefenen specifieke tovert-tap interventies voor specifieke klachten (slapen, emotieregulatie, zelfvertrouwen, angst)
Basis trainingsdag 3

van 10:00 tot 16:00

 • We bespreken de ingebrachte casuïstiek van de afgelopen weken.
 • We delen onze ervaring vanuit de praktijk, onze successen en obstakels.
 • We maken de koppeling van jouw ervaringen als therapeut en cliënt vanuit de methodiek begrijpelijk.
 • We gaan dieper in op jullie vragen hoe je dit kan toepassen in jullie praktijk (dus op maat).
 • We hebben nog speciaal aandacht voor tieners
 • Certificering van Tovertapping

Systemisch therapeut, hooggevoelig & strong-willed-specialst, en child&Family therapist Miriam Streur MSc en psycholoog Merel Hovestad MSc geven de training, beiden zijn zij werkzaam in hun praktijk Psycholoog Noordwijk en zouden niet meer zonder Smarttapping kunnen. Zij hebben samen 45 jaar (!) ervaring, inmiddels 5500 volwassen en kinderen verder geholpen op het pad van lichter leven. Vanuit daar is deze magische Tovertapping Training ontwikkeld voor jullie als kindertherapeut en kindercoach.

Neem contact op

Onze andere trainingen

Nieuwe Smarttapping trainingen

voor professionals
Bekijk deze training

Nieuwe Masterclasses

voor professionals
Bekijk deze training